Om oss

SKRATTVATTEN er en vokalgruppe med base på Ås i Akershus. Gruppa kom sammen i starten av 2018 og hadde sin første offentlige opptreden 26.mai samme år. Gruppa har et variert repertoar av pop, viser og jazz. Utover gnistrende vokalprestasjoner og sydende sjarm er gruppa kjent for sin pikante humor, finurlige limericker og underholdende mellomsnakk.

Våre medlemmer

Øystein Elle

Øystein Elle er en allsidig kunstner, virksom som sanger, skuespiller, komponist, performancekunstner, regissør og tekstforfatter. Med "composed theatre" som spesialfelt fullførte han sin doktorgrad I utøvende og skapende kunst med prosjektet "Capto Musicae - Creating Sonic and Musical Theater in a Contemporary Artistic Context." Han har ledet eller deltatt som skaper og utøver i over 30 ulike scenekunstproduksjoner, presentert på turnéer og gjestespill i Europa, Asia, USA og Sør-Amerika, samt omfattende turneer i Norge. Elle har en bred forankring i ulike tradisjoner. Han er en klassisk trent kontratenor, (masterutdanning i barokkmusikk-utøvelse) og med spesialisering innen utvidede vokalteknikker. Hans arbeid spenner fra barokk, via klassisk, musikal og populærmusikk til dadaisme og vestlig avantgarde. I de senere årene har Elle særlig vært opptatt av interkulturell og transkulturell kunstproduksjon, og har gjennomført flere produksjoner i samarbeid med kunstnere fra Japan, Nepal og Indonesia. I tillegg har han i de siste 12 årene vært aktiv innenfor den relativt smale grenen av samtidskunsten som skaper og utøver av musikk, teater- og danseforestillinger for det yngste publikummet. Elle er ansatt som førsteamanuensis ved Høgskolen i Østfold, der han forsker, driver kunstnerisk utviklingsarbeid og underviser innen musikk og scenekunst.


Kristine Mari Hansen

Kristine er en nordnorsk multikunstner som lett danser skjorta av alle andre, og spiller Kazoo som en gudinne. Hun er utdannet ved London Studio Centre, og jobber i dag som dansepedagog ved Ås kulturskole. Hun danset i KompaniKontra fra 2010-2018. Hennes koreografier er blitt danset av tusenvis av barn i hele landet under det årlige arrangementet Skolens sangdag.


Filip Ihrsén

Filip är utbildad ved balettakademien i Stockholm (stipend Carina Ari og Andrew Sandrew). Jobbet som artist ved Wallmans salonger och Stadsteatern i Upsala. Jesus Christ Superstar, Cats, Disneys Beauty and the Beast och Guys and Dolls i Danmark. Chicago, Hair og Billy i Norge sant två år på Color Line /2entertain. Samt medverkat i reklamefilmer, musikvideos o gått mye mannekäng!!!


Siv Charlotte Klynderud

Siv er utdannet skuespiller, musikalartist og sanger ved Mountview Academy of Theatre Arts i London. Hun har hatt hovedroller og tittelroller i musikaler og show på alt fra pubteater til West End i London, og fra turneer til Operahus i flere av de største byene i Storbritannia. I Norge er hun kanskje mest kjent fra TV og film med roller i Jul i Svingen, Varg Veum, samt hovedroller i en rekke dramaserier og komiserier for tv2 og tv3, og hun er en kjent stemme fra tegnefilmer og tegneserier for Disney, Dreamworks, Cartoon Network og Nickleodeon.


Harriet Müller-Tyl

Harriet er utdannet som musikalartist og jazzsanger ved Konservatoriet i Wien, hun er CVT-lærer (complete vocal technique, København) og har opptrådt for både 5000 og 10 (og alt imellom) på scener, TV, radio, festivaler og teatre i Østerrike, Tyskland, Sveits, Italia, Spania og i Norden. Hun bodde og arbeidet i Wien i 20 år, gav ut flere album med jazzgruppene «Harriet quartet» og «Herztöne», underviste sang og jazzimprovisasjon ved Konservatoriet i Wien og har skrevet flere musikaler. Siden 2013 har hun drevet sin egen sangskole «Stemmeskolen» på Ås, der hun dirigerer 6 kor og gir sangundervisning. Harriet har også vært sangpedagog ved Bårdar i Oslo og ved Kulturskolene i Ås og Hurum. Hun skriver alle arrangementene for SKRATTVATTEN, og komponerer og arrangerer musikk for sine 6 kor. Hun driver også «Harriets jazztrio» og opptrer med programmet «En hyllest til Ella Fitzgerald.»